ads

Saturday, May 17, 2014

bercuti ke vietnam part 2

alhamdulillah,bertemu lg dalam part 2.
day 2,pg tu abgnas p join tour ke chuci tunnel,aku ngn zareen lepak bilik je sbb xlarat n xminat.demam still on off. by tghari,abgnas balik bg dia rest2 jap pastu kuar g mkn.jln kaki je dr hotel kitorg.
lpas mkn kat The Daun,kitorg trus g shopping.actually plan asalnya nk ke pasar ben tanh,tp kebetulan masa makan kat The Daun tu,kitorg diapproach oleh sorang kakak.katanya dia bini imam,dan dia tau kat mana murah kalu nak shopping.so kitorg layankan je.so dia call sorg awek ni,suh dtg and bawa ktorg g kedai,actually rumah..naik taxi vinasun.ni gmbr dalam teksi.
 sana pn ada kfc,ada sapa2 berani nk makan kfc vietnam?....
memang gamble sungguh kitorg,main percaya ja orang tu nk bawa kitorg pegi memana,di tempat asing plak tu,huhuhu...masa awal2 xpikir sangat,dah dlm teksi br rs takut,tp tawakkal je la ;)..
dah sampi,kitorg jalan belakang lorong mcm dalam gambar ni,bila ingatkan balik mmg gamble sungguh,alhamdulillah xdak kejadian yang tak diingini berlaku..
 sempat gak mata melilau,tgk dorg punya sistem wyring,mcm belah2 thailand gak.
 tu dia,dah sampai,hilang rasa takut.rambang mata weh.




 siap hidang air tebu lg.
 dan sampai tertido la budak zareen ni,tggu mak dia sopping.lg ok dia tido,tenteram skit mak dia nk memilih kain.beria2 aku beli tudung 3 layer tu,padahal yg ada sepasang pn xterpakai.yg aku borong smpi belas2 helai,aku jual n bg kat sedara mara ja.
xbyk pn borong,baju kurung manik 2 pasang,telekung 4 pasang,dan tudung 2 layer ngn 3 layer berbelas pasang.telekung sulam dapat la dlm rm38,depend pada sulaman.tudung dpt rm25(tp lpas tu dpt rm20 kat area hajah basiroh,cissss),baju kurung manik penuh dlm rm45-45 kut(kat sini paling murah pn 60).
lpas shopping,balik hotel smyg suma,n kuar p ben tanh nk p pasar mlm.
 yg kete kaler hijau tu pn teksi kat sana,yg bermeter..
 ni la ben tanh,kecik je,tp ,macam2 ada...

 tak beli apa pn sini,tak dak yg berkenan,and kedai mostly dh nk tutup.sbb ada pasar mlm kot kat luar.
 cari kedai mkn,jln kaki ja jmpa la VN Halal ni.ni pn antara makanan halal kat vietnam.mmg sblm p,dh research tmpt mkn ni.walking distance je dr ben tanh tu.

 kecik-kecik ja kedai kat sana.tu kopi vietnam tu...and ada jual serbuk kopi vietnam yg femes tu.and ada terjumpa gak org m'sia mkn situ.
 kesian budak ni,demam pn still on off lg,nmpk muka xsihat,huhuhu...jln pn xlarat sgt,mmg kena dukung gak,
bg aku,aku lg prefer kedai The Daun,sbb lg murah n senonoh skit.abgnas order nasi goreng udang,ada udang sekor kat atas nasi,tu ja...aku dh mcm,what???..emmm..blasah je la mkn,tmpt org nk kondem2 lg...;p

eh dh penat la,nnt la smbg lg,wassalam.

1 comment:

  1. tu namanye 'nasik goreng udang seketul'.. kata kat dia! isk3..

    ReplyDelete